Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER FERRERO
Claudia Ferrero (Piemonte) leerde haar man, en wijnmaker, Pablo Harri (Zwitser) kennen toen ze beiden aan de slag waren bij Castello Banfi. Van het één kwam het ander en aan het begin van de jaren tachtig kochten ze een kleine boerderij ten zuiden van Montalcino. 10 Jaar later werden de oude stallen gerestaureerd om er een wijnmakerij te installeren. Aan het einde van de jaren negentig gaf Pablo zijn job als wijnmaker bij Col d'Orcia op om het familiebedrijf verder uit te bouwen. Daarnaast ontpopte hij zich tot consultant wijnmaker en ging hij aan de slag bij diverse grote namen uit de regio. In het najaar van 2017 werd de familie onverwacht getroffen door het noodlot. Pablo overleed in oktober van dat jaar en liet een enorme leegte na. Ondanks het verlies zetten Claudia en dochters Sylvia, Giulia en Pepita met volharding en trots het werk van hun overleden echtgenoot en vader verder.
Cerchiamo di dispensare sorsi di felicità e benessere!*
De wijngaarden liggen in Montalcino (3ha) en Montenero d'Orcia (2,5ha). Daaruit worden jaarlijks ongeveer 25.000 flessen wijn geproduceerd. De vaandeldrager van het huis is natuurlijk de Brunello di Montalcino (6.000 flessen) die gemaakt wordt uit 100% sangiovese grosso (brunello in het plaatselijk dialect) en die minstens twee jaar rijpt op grote eikenhouten vaten. Daarnaast worden een Rosso di Montalcino en een Rosso Toscano gemaakt. Laat je niet misleiden door de kleinschaligheid van het bedrijf. De wijnen die er gemaakt worden zijn van de allerhoogste kwaliteit en worden met regelmaat opgemerkt door critici. We zijn dan ook bijzonder opgetogen met dit wijnhuis te kunnen samenwerken!
*We proberen sipjes geluk en gezondheid te schenken!
OVER DE WIJN
Aangezien deze Brunello uit het zuiden van de appellation (en dus uit lager gelegen wijngaarden) komt, is hij doorgaans iets sneller op dronk dan zijn collega's uit het noorden van de regio. Desondanks heeft Brunello Di Montalcino altijd baat bij een aantal jaren rijping in de fles. Brunello wordt gemaakt uit 100% sangiovese grosso, een druivensoort die ter plaatse brunello (of prugnolo gentile) genoemd wordt. Rood fruit speelt altijd een hoofdrol en ondanks zijn postuur, is deze wijn toch bijzonder toegankelijk. Laat je hem wat ouder worden, dan maakt het frisse, rode fruit plaats voor gedroogd en/of gekonfijt fruit en aroma's van noten en leder. Ook zuren en tannine nemen na verloop van tijd af en geven de wijn een fijne chocoladetoets en een sappig karakter. Een perfect gerijpte Brunello di Montalcino laat niemand koud!
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad