Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Claudia Ferrero (Piemonte) leerde haar man, en wijnmaker, Pablo Harri (Zwitser) kennen toen ze beiden aan de slag waren bij Castello Banfi. Aan het begin van de jaren negentig kregen ze de gelegenheid een oude boerderij op te kopen in het zuiden van Montalcino. Die werd in 2002 uitgebreid gerenoveerd zodat mevrouw Ferrero van start kon gaan met de kleinschalige productie van Brunello Di Montalcino. In 2009 koos ook Pablo resoluut voor het familiale wijnbouwbedrijf. De wijngaarden liggen in de gemeenten Montalcino (3Ha) en Montenero d'Orcia (2,5Ha). Naast wijn wordt er ook olijfolie en grappa geproduceerd. Jaarlijks worden er een kleine 25.000 flessen wijn geproduceerd, waarvan slechts 6.000 flessen Brunello. Het doet ons dan ook bijzonder veel plezier met hen te kunnen samenwerken!
OVER DE WIJN
Aangezien deze Brunello uit het zuiden van de appellation (en dus uit lager gelegen wijngaarden) komt, is hij doorgaans iets sneller op dronk dan zijn collega's uit het noorden van de regio. Desondanks heeft Brunello Di Montalcino altijd baat bij een aantal jaren rijping in de fles. Brunello wordt altijd gemaakt uit 100% sangiovese.
Bijgevolg heeft Claudia er voor gekozen om van hun Brunello een 'riserva' op de markt te zetten. De wijn werd 38 maanden gerijpt op kleinere eikenhouten vaten en heeft daardoor een uitgesproken kruidig karakter meegekregen. Dit is bij uitstek een meditatiewijn. Hiervan werden maar 1.200 flessen gemaakt. Serveertemperatuur: 18°C.
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad