+++ Nieuw adres, Vennestraat 262/1, Genk, open van dinsdag tot vrijdag 09:00-18:00, zaterdag 09:00-16:00 +++
Frankrijk, Italië, Oostenrijk & Spanje
Rechtstreeks van bij de producent
Gratis levering vanaf €100,00
Binnen 3 werkdagen thuis geleverd

Bruno Rocca


Filters

Kleur

Land

Smaak

Type

Uit notariële documenten is gebleken dat de familie Rocca al in 1834 actief was in Barbaresco. Francesco Rocca wordt er omschreven als 'een landbouwer, geboren en wonende in Barbaresco'. Wijn is op dat moment slechts een onderdeel van de diverse landbouwactiviteiten waarin de Rocca's actief zijn. In het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw koopt de neef van Francesco een gereputeerde wijngaard in het zuiden van Barbaresco; Rabajà. De nebbiolo druiven uit die wijngaard worden aanzienlijk duurder verkocht dan het gemiddelde omdat ze bijzondere wijnen voortbrengen. De plaatselijke coöperatieve brengt in 1967 dan ook een aparte wijn op de markt die uitsluitend gemaakt wordt van druiven uit deze wijngaard.

Vreemd genoeg is het niet onze taak wijn te maken, maar slechts om hem te begeleiden in zijn evolutie naar volwassenheid. De wijn is een weerspiegeling van het land, niet van de wijnmaker. Bruno Rocca.

Het duurt tot 1978 alvorens Bruno Rocca onder eigen naam wijnen gaat produceren. In de wetenschap dat Rabajà een unieke wijngaard is en met een massa ervaring, kiest hij resoluut voor vernieuwing en de valorisatie van het familiale patrimonium. De focus wordt verlegd van kwantiteit naar kwaliteit. Hij wil wijnen maken met een uitgesproken karakter die bij uitstek de buitengewone kwaliteiten van dit terroir tot uitdrukking kunnen brengen. Bruno Rocca is één van de absolute topproducenten uit het legendarische dorpje Barbaresco. Hij behoort tot de modernisten onder de wijnmakers in de streek. Zijn wijnen zijn uiterst toegankelijk, bijzonder fijn en dikwijls vergelijkbaar met de betere Barolo's (die eveneens van de nebbiolo druif gemaakt worden). Vandaag zijn ook de kinderen van Bruno (Luisa & Francesco) actief in de zaak. Er worden jaarlijks slechts een kleine zestigduizend flessen wijn gemaakt op het domein. Het aanbod is dus uiterst beperkt en we zijn dan ook bijzonder opgetogen deze wijnen te kunnen/mogen aanbieden.

Lees meer
Lees minder

Bruno Rocca Barbaresco

Deze barbaresco is toegankelijk, bijzonder fijn en vergelijkbaar met de betere Barolo's (die eveneens van de nebbiolo druif gemaakt worden). Hij verdient nog een aantal jaren rust alvorens te worden genoten bij wild of een stoverij van everzwijn.

Bruno Rocca Langhe Nebbiolo Fralu Magnum

100% Nebbiolo uit jonge wijngaarden, 8 tot 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten van Franse makelij, briljant en aromatisch met de nodige structuur, te genieten in goed gezelschap nadat hij eerst een paar uur de tijd kreeg om te ademen (decanter)...

Bruno Rocca Barbaresco Rabaja Riserva

Grote rode wijn uit Piemonte, uitsluitend nebbiolo druiven uit Neive (Rabaja), rijpt tot 36 maanden op Franse eik, floraal met frisse kruiden in de neus, elegant en harmonieus in de mond, heerlijk bij risotto met eekhoorntjesbrood of steak tartaar.

Bruno Rocca Dolcetto d'Alba Trifole

In tegenstelling tot wat de naam van de druivensoort (dolcetto) doet vermoeden, is dit een droge rode wijn die uitblinkt bij fijne vleeswaren (salumi), ansjovis in het groen of corzetti (pasta uit Genua) met paddenstoelen en varkensworst. Smakelijk!

Bruno Rocca Barbaresco Rabaja Riserva Magnum

Grote rode wijn uit Piemonte, uitsluitend nebbiolo druiven uit Neive (Rabaja), rijpt tot 36 maanden op Franse eik, floraal met frisse kruiden in de neus, elegant en harmonieus in de mond, heerlijk bij risotto met eekhoorntjesbrood of steak tartaar.

Bruno Rocca Barbaresco Curra

Krachtpatser uit Piemonte, 100% Nebbiolo uit één van de betere cru's (Currà) in Barbaresco, wijngaarden die gemiddeld 50 jaar oud zijn, geurend naar rozenbottel en viooltjes, vol, rijk, rond en soepel, te serveren bij wild, gevogelte en gegrild vlees.

Bruno Rocca Barbaresco Jeroboam

Deze barbaresco is toegankelijk, bijzonder fijn en vergelijkbaar met de betere Barolo's (die eveneens van de nebbiolo druif gemaakt worden). Hij verdient nog een aantal jaren rust alvorens te worden genoten bij wild of een stoverij van everzwijn.

Bruno Rocca Barbaresco Curra Riserva Magnum

Grote rode wijn uit Piemonte, uitsluitend nebbiolo druiven uit Neive (Curra), rijpt tot 36 maanden op Franse eik, floraal met frisse kruiden in de neus, elegant en harmonieus in de mond, heerlijk bij risotto met eekhoorntjesbrood of steak tartaar.

Bruno Rocca Barbaresco Curra Riserva

Grote rode wijn uit Piemonte, uitsluitend nebbiolo druiven uit Neive (Currà), rijpt tot 36 maanden op Franse eik, floraal met frisse kruiden in de neus, elegant en harmonieus in de mond, heerlijk bij risotto met eekhoorntjesbrood of steak tartaar.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis levering

Vanaf €100,00

Plezier verzekerd

100% Genieten

Info Fiches

Bij alle wijnen

Gratis Afhalen

Vanaf 1u na bestelling

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.