Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Claudia Ferrero (Piemonte) leerde haar man, en wijnmaker, Pablo Harri (Zwitser) kennen toen ze beiden aan de slag waren bij Castello Banfi. Van het één kwam het ander en aan het begin van de jaren tachtig kochten ze een kleine boerderij ten zuiden van Montalcino. 10 Jaar later werden de oude stallen gerestaureerd om er een wijnmakerij te installeren. Aan het einde van de jaren negentig gaf Pablo zijn job als wijnmaker bij Col d'Orcia op om het familiebedrijf verder uit te bouwen. Daarnaast ontpopte hij zich tot consultant wijnmaker en ging hij aan de slag bij diverse grote namen uit de regio. In het najaar van 2017 werd de familie onverwacht getroffen door het noodlot. Pablo overleed in oktober van dat jaar en liet een enorme leegte na. Ondanks het verlies zetten Claudia en dochters Sylvia, Giulia en Pepita met volharding en trots het werk van hun overleden echtgenoot en vader verder.
Cerchiamo di dispensare sorsi di felicità e benessere!*
De wijngaarden liggen in Montalcino (3ha) en Montenero d'Orcia (2,5ha). Daaruit worden jaarlijks ongeveer 25.000 flessen wijn geproduceerd. De vaandeldrager van het huis is natuurlijk de Brunello di Montalcino (6.000 flessen) die gemaakt wordt uit 100% sangiovese grosso (brunello in het plaatselijk dialect) en die minstens twee jaar rijpt op grote eikenhouten vaten. Daarnaast worden een Rosso di Montalcino en een Rosso Toscano gemaakt. Laat je niet misleiden door de kleinschaligheid van het bedrijf. De wijnen die er gemaakt worden zijn van de allerhoogste kwaliteit en worden met regelmaat opgemerkt door critici. We zijn dan ook bijzonder opgetogen met dit wijnhuis te kunnen samenwerken!
*We proberen sipjes geluk en gezondheid te schenken!
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad