Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pierre Gaillard is een autoriteit als het om wijnen uit de noordelijke Rhône gaat. Hij studeerde oenologie in Beaune en in Montpellier en is gefascineerd door uitzonderlijke terroirs. Na afloop van zijn studies ging hij aan de slag bij Vidal Fleury in de Rhône vallei. Dat handelshuis kwam later in handen van Guigal terecht. In opdracht van Guigal plantte Pierre Gaillard de intussen zeer gerenommeerde wijngaard 'La Turque' (AOP Côte Rôtie) aan. In 1987 besloot hij echter zijn eigen weg te gaan en ging hij onder eigen naam van start. Zijn eerste wijngaard (Clos de Cuminailles, AOP Saint Joseph) werd door Pierre's vader uitgezocht en aangekocht in opdracht van de jonge wijnmaker die toen nog aan de slag was bij Guigal. De eerste stokken werden er aangeplant in 1981. Nadien werd de wijngaard uitgebreid en momenteel beslaat hij ongeveer 3ha. In de jaren die volgden werden diverse wijngaarden toegevoegd in alle spraakmakende appellations van de noordelijke Rhône (Côte Rôtie, Condrieu, Cornas, Crozes Hermitage etc...). Momenteel is de familie Gaillard eigenaar van ongeveer 25ha wijngaarden, meestal op steile hellingen in het voorgebergte van het Centraal Massif.
Samen met Yves Cuilleron en François Villard, stond Pierre Gaillard eveneens aan de wieg van Les Vins de Vienne (1996). Het begon allemaal met de aanplant van een uniek perceel in Seyssuel. In afwachting van de eerste oogst besluiten de drie musketiers om een klein, artisanaal handelshuis op poten te zetten om zodoende hun investering in Seyssuel te kunnen afbetalen. Inmiddels omvat het assortiment wijnen uit zowel de noordelijke als de zuidelijke Rhône. Bij de Gaillards kwamen intussen ook dochters Jeanne en Elise om het hoekje kijken. Ook zij hebben de wijnmicrobe te pakken. Aangezien papa Pierre niet kan stilzitten en altijd op zoek is naar uitzonderlijke wijngaarden, kocht hij tussendoor ook percelen in Faugères (Domaine Cottebrune) en Banyuls (Domaine Madeloc). De beide zussen zitten dus niet om werk verlegen. Samen bouwen ze met veel passie en schijnbaar tomeloze energie aan de verdere uitbouw van het familiebedrijf.
De rode draad door het verhaal van de Gaillard's is terroir. De wijnen zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden. Ze zijn getekend door hun herkomst en brengen het beste naar boven in de druiven waarvan ze gemaakt werden. De elegantie en het karakter van de wijnen maken dat ze veelal erg polyvalent inzetbaar zijn, ook aan tafel dus. De grote cru's weerstaan met verve aan de tand des tijds. Als je kennis wilt maken met het potentieel van de wijnen uit de noordelijke Rhône of nog niet wist dat ook in Faugères, Banyuls en Collioure absolute topwijnen gemaakt (kunnen) worden, dan kunnen we jou bij dezen de wijnen van Pierre Gaillard & co met een gerust hart aanbevelen.
Deze witte wijn uit 100% roussanne komt uit een wijngaard van 0,5ha in de gemeenten Chavanay en Malleval. Dit is een volle, rijpe witte wijn die aan tafel meer dan behoorlijk zijn mannetje staat.
Les Moulins is een assemblage van de drie witte variëteiten die het domein rijk is. Dit is een karaktervolle wijn die zijn herkomst niet kan verloochenen. Sterke prestatie voor deze prijs!
Het is een robuuste rode wijn met veel kracht en een aanzienlijk bewaarpotentieel. Syrah op zijn best, maar de wijn heeft tijd nodig om tot rust te komen.
Rode wijn uit de AOP Collioure, een assemblage van grenache, mourvèdre en syrah, de percelen liggen op een paar honderd meter hoog en kijken uit op de Middellandse Zee, uitgesproken soepele rode wijn met veel karakter, heerlijk bij gegrild vlees.
Deze aromatische viognier geurt naar exotisch fruit (lychee, perzik) en bloemen (violette). Het is een wijn die zijn gelijke vindt in allerlei bereidingen van kreeft, delicaat kalfsvlees en romige risotto's. Genieten is de boodschap!
Deze Penya is de absolute topper van het domein. De wijn is elk jaar slechts beperkt beschikbaar (1.300 flessen) en op een mum van tijd uitverkocht. Dit is de eerste jaargang die we op de kop hebben kunnen tikken en daar zijn we best trots op. Het is een
Het is een bijzonder elegante wijn die enige tijd vergt alvorens toegankelijk te worden en die ruim 10 jaar bewaard kan worden. Serveer deze wijn bij fijne gerechten met veel karakter zoals een langzaam gegaarde lamsschouder of een geroosterde eend.
De wijn wordt gemaakt van syrah en van grenache, afkomstig uit wijngaarden aan de voet van het Centraal Massief, frisse rode wijn met een fruitig karakter en een aanzienlijk bewaarpotentieel, heerlijk bij rood vlees of fijne vleeswaren.
Deze aromatische viognier geurt naar exotisch fruit (lychee, perzik) en bloemen (violette). Het is een wijn die zijn gelijke vindt in allerlei bereidingen van kreeft, delicaat kalfsvlees en romige risotto's. Genieten is de boodschap!
Parole De Berger is de topwijn van het domein. Hij is krachtig, elegant, complex en toch beschikt hij over de nodige fraîcheur. De wijn wordt gemaakt van syrah en grenache uit wijngaarden tot 350m hoog. Het is een wijn die snakt naar een stevig gerecht.
Dit is een vettige witte wijn met veel finesse en een floraal aroma. Hij heeft veel karakter maar is bijzonder fijn besnaard. Dit is een grote witte wijn die met verve uw elegantere culinaire uitspattingen opluistert (kalfszwezeriken, karaktervolle kazen,
Rose Pourpre is een wijn die met gemak tot 15 jaar rust aankan. Als je wilt weten waartoe syrah in staat is, dan is deze wijn zeker de investering waard. Geniet van volle teugen van de complexiteit en de elegantie van deze bijzonder grote wijn.
De wijn geurt naar zwart fruit (zwarte kersen, cassis...), steenfruit, zoethout en caramel. Hij heeft een explosieve neus met veel fruit, is rijk en rond in de mond en smaakt op zijn best bij eendeborst, pittige kazen of desserts.
Dit is een weelderige dessertwijn die alle fruitbereidingen aankan. Serveer hem bij een fijne tarte Tatin voor een culinair orgasme...
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad