Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER MAROLO GRAPPA
De Marolo distilleerderij ligt in Alba, de hoofdstad van de Langhe, één van de meest prominente wijnregio's in de wereld. In 1977 start Paolo Marolo de Santa Teresa distilleerderij. Hij geeft op dat moment les aan de wijnacademie van Alba. Daar doceert hij kruidenleer en likeur maken. De bedoeling is het imago van grappa te bevorderen door gebruik te maken van de allerbeste producten die in de Langhe en de Roero beschikbaar zijn. Hij laat etiketten ontwerpen door Gianni Gallo, een kunstenaar uit Dogliani. Ook vandaag nog zijn de labels heel erg herkenbaar en dragen ze nog steeds zijn signatuur.
Begin jaren tachtig van de vorige eeuw, brengt Paolo Marolo een grappa van Barolo op de markt die hij 'met opzet' vergat in acacia houten vaten. Het was een schot in de roos en de start van een revolutie. Vanaf dat moment was grappa niet langer een goedkoop, industrieel product. In 1989 wordt de eerste wijngaardgrappa geproduceerd uit persresten van de Villero di Castiglione Falletto cru. Marolo was de eerste distilleerderij die met het concept van wijngaardgrappa's kwam opzetten. Daarvoor onderhouden ze nauwe banden met diverse gekende producenten uit de streek.
Intussen worden de grappa's van Marolo internationaal gelauwerd en verdeeld. Er werd een nieuwe rijpingskelder aangelegd en diverse nieuwe producten zagen het daglicht. Ook in de recente cocktail hype laat Marolo zich niet onbetuigd. Specialisten kiezen wat graag voor de authentieke producten van Marolo bij het creëren van nieuwe drankjes.
In 2014 stapte Lorenzo Marolo in de voetsporen van zijn vader. Met de opvolging verzekerd en het groeiende succes is Marolo gewapend voor de toekomst. Topkwaliteit, authenticiteit in innovatie gaan hand in hand en staan garant voor de ultieme grappa-ervaring!
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad