Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER LOMBARD
Lombard & Cie is een in 1925 in Epernay gesticht champagnehuis. De druiven komen uit 39 van de 327 cru's op de échelle des crus van de Champagne. Daarvan is 23% afkomstig uit een grand cru-gemeente en 14% uit een premier cru-gemeente. Lombard gebruikt alleen de cuvée, de eerste persing. De taille wordt verkocht of geruild. Het huis bezit wijngaarden op de Montagne de Reims waar veel pinot noir wordt verbouwd en rond Epernay waar veel chardonnaydruiven worden geoogst.
In de eerste helft van de 20e eeuw bezat Lombard&Cie vooral wijngaarden in de premier cru-gemeente Hautvillers maar die zijn van de hand gedaan terwijl nieuwe percelen op de westelijke helft van de Montagne de Reims werden gekocht.
Het wijnhuis gebruikt de pinot meunier die vooral in de vallei van de Marne groeit om meer fruitigheid aan de champagnes te geven. Het nadeel van de pinot meunier is dat deze druif niet bijdraagt aan het potentieel om harmonisch te rijpen. Het huis beschikt over kelders en productielijnen die gebruikmaken van de modernste techniek. De leiding van het bedrijf ligt in handen van Thierry Lombard, een nazaat van de stichters.
De jonge wijn ondergaat in de herfst na de oogst de eerste alcoholische gisting in grote roestvrijstalen tanks. De wijnen van Lombard&Cie worden niet in eiken vaten bewaard en ze mogen in het voorjaar ook niet de spontaan optredende malolactische of melkzure gisting ondergaan. De tanks worden gekoeld opdat de ongewenste malolactische gisting achterwege blijft. Ieder jaar worden anderhalf miljoen flessen verkocht waarvan een derde wordt geëxporteerd. Het huis verkoopt de millésime vrij jong.
OVER DE WIJN
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad