Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER GAROFOLI
Gioacchino Garofoli stichtte in 1901 het bedrijf dat vandaag geleid wordt door zijn achterkleinkinderen. De hoofdzetel van dit familiale wijnbouwbedrijf ligt in Castelfidardo (provincie Ancona). De statige cantina huisvest een moderne productiefaciliteit met eigen bottelarij, ondergrondse kelders, een opslagruimte, enoteca, proefruimte en kantoren. In de buurt van Jesi (Montecarotto) ligt een tweede productie eenheid. Daar worden hoofdzakelijk witte wijnen uit de verdicchio druif vergist. Alle wijnen worden gerijpt en gebotteld in Castelfidardo. Er worden jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen flessen wijn geproduceerd. 60% Daarvan wordt geëxporteerd over de hele wereld.
De Marken (le Marche) zijn een prachtig gebied aan de oostkust van Italië. In de regio zijn tientallen bekende bedrijven uit diverse sectoren gevestigd (Tod's, Ariston, Fabriano, Guzzini, Poltrona Frau e.a.). Het is een heuvelachtige streek die in het oosten begrensd wordt door de Adriatische Zee en in het westen door de Apennijnen. Aan de riviera del Conero kan je genieten van een prachtig stukje ongerepte kust terwijl je in het binnenland in de winter de ski's kunt bovenhalen. Vrijwel elke heuveltop wordt ingenomen door een pittoresk dorpje. Je vindt er prachtige gebouwen en cultureel erfgoed van onschatbare waarde. De natuur is er schitterend en biedt ook voor avonturiers meer dan voldoende diversiteit. Aan de zee kan je genieten van verse vis terwijl je op het platteland kunt proeven van artisanale kazen en plaatselijk rundvlees of everzwijn. De familie Garofoli ontvangt je in elk geval met open armen en maakt je graag wegwijs.
OVER DE WIJN
Deze schuimwijn (vino spumante) wordt gemaakt volgens de méthode Charmat (naar de Franse uitvinder Eugène Charmat). Dat betekent dat de stille wijn een tweede gisting ondergaat in een roestvrij stalen tank. Tijdens die gisting komt koolzuurgas vrij dat niet uit de tank kan ontsnappen en bijgevolg oplost in de wijn. Zo ontstaat een mousserende wijn die vervolgens onder druk gebotteld wordt.
Voor deze wijn gebruiken zij bij Garofoli uitsluitend verdicchio druiven die afkomstig zijn uit wijngaarden bij Jesi. Het is een inheemse druivensoort die vooral furore maakt onder de populaire oorsprongsbenaming Verdicchio dei Castelli di Jesi (DOC). De wijn is droog, fris en elegant, en produceert een fijne parel. Hij is vooral in zijn jeugd uitgesproken aangenaam en wordt bij voorkeur geserveerd bij het aperitief, bij antipasti en fijne visgerechten. Serveer hem tussen 8°C en 10°C voor optimaal genot. Salute!
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad