Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Claudia Ferrero (Piemonte) leerde haar man, en wijnmaker, Pablo Harri (Zwitser) kennen toen ze beiden aan de slag waren bij Castello Banfi. Aan het begin van de jaren negentig kregen ze de gelegenheid een oude boerderij op te kopen in het zuiden van Montalcino. Die werd in 2002 uitgebreid gerenoveerd zodat mevrouw Ferrero van start kon gaan met de kleinschalige productie van Brunello Di Montalcino. In 2009 koos ook Pablo resoluut voor het familiale wijnbouwbedrijf. De wijngaarden liggen in de gemeenten Montalcino (3Ha) en Montenero d'Orcia (2,5Ha). Naast wijn wordt er ook olijfolie en grappa geproduceerd. Jaarlijks worden er een kleine 25.000 flessen wijn geproduceerd, waarvan slechts 6.000 flessen Brunello. Het doet ons dan ook bijzonder veel plezier met hen te kunnen samenwerken!
OVER DE GRAPPA
Grappa wordt (net als Marc in Frankrijk) gestookt uit de persresten van wijn, in dit geval van Brunello Di Montalcino. De grappa van Claudia Ferrero werd niet gerijpt in eikenhouten vaten en is bijgevolg helder van kleur. Hij is intens aromatisch en droog met een enorme complexiteit en een zuivere afdronk. Te genieten op kamertemperatuur (18°C) na een rijkelijke maaltijd...
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad