Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER CHÂTEAU MONTDOYEN
In 1996 vielen Jean Paul en Brigitte Hembise als een blok voor het in verval geraakte Château le Puch in hun geliefkoosde streek (de Dordogne). Ze zijn afkomstig uit het noorden van Frankrijk en staan te popelen om de wijngaard zijn glans terug te geven. Het kasteel wordt omgedoopt tot het Château Montdoyen. Ze zijn overtuigd van het potentieel en zien de toekomst rooskleurig tegemoet.
Een herstructurering dringt zich op en er wordt van start gegaan met een uitgebreide analyse van het terroir, de aangeplante druivensoorten, de staat van de percelen, de wijnmakerij en de wijnbereidingsmethoden. Alle activiteiten worden opnieuw op een doordachte manier in kaart gebracht met de bedoeling de allerbeste omstandigheden te creëren om grote wijnen te gaan maken.
Ze worden in hun aanpak bijgestaan door zoon Gonzague en werken met hart en ziel aan het herstel om het domein zodoende zijn oorspronkelijke aura terug te bezorgen. Middels een uitgesproken enthousiast team en een gedegen visie, is de familie Hembise er intussen in geslaagd het Château Montdoyen weer helemaal op de kaart te zetten.
OVER DE WIJN
Bij het openen van de wijn vallen eerst geroosterde toetsen op, cacao ook. Nadat de wijn kon ademen laten viooltjes, zoete kruiden als nootmuskaat, rijp fruit en zoethout zich opmerken. De aanzet is heftig met veel frisheid en een lichte zoetheid. Het is een complexe rode wijn met munt, bosbessen en geïntegreerd hout in de mond. In zijn jeugd is de wijn heel erg vief, soms hard en heeft hij nood enkele uren in de karaf alvorens te kunnen worden geserveerd. Deze assemblage van cabernets is expressief en veelzijdig en geeft blijk van een niet onaanzienlijk bewaarpotentieel. Serveer hem bij everzwijn, haas, gegrild gevogelte, een gratin van aubergines of andere uitgesproken smakelijke gerechten.
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad