Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER GAROFOLI
Gioacchino Garofoli stichtte in 1901 het bedrijf dat vandaag geleid wordt door zijn achterkleinkinderen. De hoofdzetel van dit familiale wijnbouwbedrijf ligt in Castelfidardo (provincie Ancona). De statige cantina huisvest een moderne productiefaciliteit met eigen bottelarij, ondergrondse kelders, een opslagruimte, enoteca, proefruimte en kantoren. In de buurt van Jesi (Montecarotto) ligt een tweede productie eenheid. Daar worden hoofdzakelijk witte wijnen uit de verdicchio druif vergist. Alle wijnen worden gerijpt en gebotteld in Castelfidardo. Er worden jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen flessen wijn geproduceerd. 60% Daarvan wordt geëxporteerd over de hele wereld.
De Marken (le Marche) zijn een prachtig gebied aan de oostkust van Italië. In de regio zijn tientallen bekende bedrijven uit diverse sectoren gevestigd (Tod's, Ariston, Fabriano, Guzzini, Poltrona Frau e.a.). Het is een heuvelachtige streek die in het oosten begrensd wordt door de Adriatische Zee en in het westen door de Apennijnen. Aan de riviera del Conero kan je genieten van een prachtig stukje ongerepte kust terwijl je in het binnenland in de winter de ski's kunt bovenhalen. Vrijwel elke heuveltop wordt ingenomen door een pittoresk dorpje. Je vindt er prachtige gebouwen en cultureel erfgoed van onschatbare waarde. De natuur is er schitterend en biedt ook voor avonturiers meer dan voldoende diversiteit. Aan de zee kan je genieten van verse vis terwijl je op het platteland kunt proeven van artisanale kazen en plaatselijk rundvlees of everzwijn. De familie Garofoli ontvangt je in elk geval met open armen en maakt je graag wegwijs.
OVER DE WIJN
Dit is zeker één van de paradepaardjes uit de stal Garofoli. Het is een impressionante rode wijn uit wijngaarden op de flanken van de Monte Conero, net ten zuiden van Ancona. Hij wordt gemaakt van de montepulciano druif en de wijn wordt een jaar lang gerijpt op eikenhouten vaten. Dat geeft hem het nodige karakter om ook aan tafel indruk te kunnen maken. Hij komt tot zijn recht bij geroosterd vlees, belegen kazen en wild. Op voorwaarde dat je hem op de juiste manier bewaart, kan hij heel wat jaren blijven liggen. Serveer hem bij 18°C.
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad