Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER MARKUS HUBER
Markus Huber (1979) studeerde oenologie in Klosterneuburg en deed daarna ervaring op in Zuid-Afrika. In 2000 ging hij van start in het familiebedrijf om het stap voor stap te uit te bouwen tot een wijnbouwbedrijf met een internationale reputatie. De wijnen die er geproduceerd worden zijn van topkwaliteit. Ze zijn getekend door hun herkomst. Huber wijnen onderscheiden zich door hun elegantie, hun minerale karakter, precisie en veelzijdigheid. Markus Huber exporteert zijn wijnen naar meer dan 20 landen, van Noord-Amerika over Europa tot in Azië en Australië. In 2015 werd hij door het Oostenrijkse wijnblad Falstaff uitgeroepen tot producent van het jaar. Hij is getrouwd en vader van drie dochters.
Traisental is één van de jongste wijnbouwgebieden in Oostenrijk (1995) en beslaat een oppervlakte van 770ha. Ondanks de bescheiden omvang is het een vooraanstaande regio want de grüner veltliner viert hier hoogtij (63% van de aanplant). Sedert 2006 komen de fruitige, kruidige grüner veltliners en de pittige, minerale rieslings uit de streek op de markt onder de DAC Traisental. Om de kwaliteiten van diverse Oostenrijkse gebieden en regio's in het krijt te zetten, werd aan het begin van de jaren negentig een vereniging in het leven geroepen. De 'Österreichische Traditionsweingüter' verenigt wijnmakers die ijveren voor de classificatie van bijzondere wijngaarden. Huber vertoeft er in het gezelschap van andere grote namen uit de Oostenrijkse wijn met onder meer Bründlmayer, Loimer, Nigl en Ott.
OVER DE WIJN
Droge witte wijn uit Traisental, gemaakt van de pinot blanc druif (weissburgunder). Wijn met veel karakter, groengeel gekleurd, fris en uitgesproken fruitig in de neus, sappig en vol in de mond met fijne zuren en een elegante afdronk. De wijn wordt vergist op grote eikenhouten vaten en rijpt op de gist gedurende 6 maanden. Het is bijgevolg een wijn met veel présence die veelzijdige inzetbaar is. De wijn heeft een bewaarpotentieel van ruim tien jaar. Serveer hem idealiter bij asperges, maar laat hem zeker niet links liggen bij Aziatisch geïnspireerde gerechten, fijne visbereidingen of gevogelte.
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad