Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Uit notariële documenten is gebleken dat de familie Rocca al in 1834 actief was in Barbaresco. Francesco Rocca wordt er omschreven als 'een landbouwer, geboren en wonende in Barbaresco'. Wijn is op dat moment slechts een onderdeel van de diverse landbouwactiviteiten waarin de Rocca's actief zijn. In het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw koopt de neef van Francesco een gereputeerde wijngaard in het zuiden van Barbaresco; Rabajà. De nebbiolo druiven uit die wijngaard worden aanzienlijk duurder verkocht dan het gemiddelde omdat ze bijzondere wijnen voortbrengen. De plaatselijke coöperatieve brengt in 1967 dan ook een aparte wijn op de markt die uitsluitend gemaakt wordt van druiven uit deze wijngaard.
Vreemd genoeg is het niet onze taak wijn te maken, maar slechts om hem te begeleiden in zijn evolutie naar volwassenheid. De wijn is een weerspiegeling van het land, niet van de wijnmaker. Bruno Rocca.
Het duurt tot 1978 alvorens Bruno Rocca onder eigen naam wijnen gaat produceren. In de wetenschap dat Rabajà een unieke wijngaard is en met een massa ervaring, kiest hij resoluut voor vernieuwing en de valorisatie van het familiale patrimonium. De focus wordt verlegd van kwantiteit naar kwaliteit. Hij wil wijnen maken met een uitgesproken karakter die bij uitstek de buitengewone kwaliteiten van dit terroir tot uitdrukking kunnen brengen. Bruno Rocca is één van de absolute topproducenten uit het legendarische dorpje Barbaresco. Hij behoort tot de modernisten onder de wijnmakers in de streek. Zijn wijnen zijn uiterst toegankelijk, bijzonder fijn en dikwijls vergelijkbaar met de betere Barolo's (die eveneens van de nebbiolo druif gemaakt worden). Vandaag zijn ook de kinderen van Bruno (Luisa & Francesco) actief in de zaak. Er worden jaarlijks slechts een kleine zestigduizend flessen wijn gemaakt op het domein. Het aanbod is dus uiterst beperkt en we zijn dan ook bijzonder opgetogen deze wijnen te kunnen/mogen aanbieden.
OVER DE WIJN
Grote rode wijn uit Piemonte, uitsluitend nebbiolo druiven uit Neive (Currà), rijpt tot 36 maanden op Franse eik, floraal met frisse kruiden in de neus, elegant en harmonieus in de mond, heerlijk bij risotto met eekhoorntjesbrood of steak tartaar.
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad