Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
OVER CANTINE PIROVANO
Al in het midden van de 19e eeuw opende Amadio Pirovano een taverne waar hij wijnen serveerde die hij kocht bij kleine producenten in Puglia. Nadat aan het einde van de eeuw de beide zonen van Amadio het heft in handen namen, werd de taverne een trattoria. Het assortiment werd uitgebreid met wijnen uit Abruzzo en Piemonte. In 1910 openden ze een kleine wijnkelder onder de naam 'Antonio Pirovano e F.lli.'. Pas na de moeilijke eerste helft van de 20e eeuw kreeg het bedrijf opnieuw een positieve impuls. In de jaren vijftig veranderde de naam naar Cantine Pirovano s.n.c. De groei zette zich voort en intussen is het een grote speler die niet alleen in het noorden van Italië actief is. Door voortdurend te innoveren zonder de traditie uit het oog te verliezen, proberen ze hun kwalitatieve voorsprong te behouden. De wijnen van de Cantine Pirovano vallen met regelmaat in de prijzen en door in te spelen op de wensen van veeleisende klanten blijven ze ook commercieel een koploper.
OVER DE WIJN
Deze mousserende rosé wordt gemaakt volgens de méthode Charmat, net zoals Prosecco. De wijn is een assemblage van twee druivensoorten, pinot noir en glera. De druiven worden met de hand geoogst. Hij geurt naar aardbeien, granaatappel en banaan. In de mond is hij fris en krokant met een fijne afdronk. Je serveert hem best bij het aperitief, maar hij staat zeker ook zijn mannetje bij sushi of rauwe vis en schaaldieren. Het loont in elk geval de moeite altijd een fles onder de hand te houden om zodoende onverwachte bezoekers te verrassen of gewoon omdat hij elke gelegenheid tot een klein feestje maakt!
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad