+++ Nieuw adres, Vennestraat 262/1, Genk, open van dinsdag tot vrijdag 09:00-18:00, zaterdag 09:00-16:00 +++
Frankrijk, Italië, Oostenrijk & Spanje
Rechtstreeks van bij de producent
Gratis levering vanaf €100,00
Binnen 3 werkdagen thuis geleverd

Beste Cava Sommelier

Beste Cava Sommelier

Koen Claes verkozen tot beste Cava Sommelier van België

Op 7 november organiseerde de Consejo Regulador van de Cava te Brussel voor het eerst de nationale wedstrijd ‘Best international Cava Sommelier’ een wedstrijd die openstaat voor wijnprofessionals waarvan de internationale finale volgend jaar in Madrid zal plaatsvinden.

Voor het eerst gelanceerd in 2015 in Spanje, wil deze wedstrijd bijdragen tot de professionalisering van de kennis van de Cava in de wereld van de restauratie, wijnopleidingen en distributie. De eerste editie vond plaats in 12 deelregio’s van Spanje. Liefst 450 sommeliers namen hieraan deel.

Voor de tweede editie, deze editie dus, werd besloten de wedstrijd uit te breiden tot België en Mexico, twee grote importeurs van Spaanse bubbels. Alle professionals van de wijnservice, de oenologie en de wijndistributie konden hieraan deelnemen, te weten aan- en verkopers, sommeliers, zaalverantwoordelijken, cavisten, gastronomieclubs, traiteurs, hoteluitbaters, hotelscholen, barmen of gelijkwaardig.

De Belgische selectie vond plaats op 7 november bij Horeca Vorming te Anderlecht (Brussel). De jury was samengesteld uit vertegenwoordigers van de Consejo Regulador van de Cava, vertegenwoordigers van professionele organen en de gespecialiseerde pers. De organisatie werd verzorgd door Vinopres NV.

Na een zware theoretische geschreven proef volgde ook nog een blinde degustatie. Van de vijftien kandidaten van deze eerste Belgische wedstrijd kroonden twee deelnemers zich tot laureaat van het Belgische luik van deze wedstrijd.

Koen Claes (45) kwam als winnaar uit de bus. Hij is zaakvoerder van wijnhandel Wineplus te Genk en marketeer van huis uit. Hij ontving een opleidingscheque van €1200.

Zijn secondant werd Jasper Mels (30) die strandde op enkele punten. Ook hij is actief in de wijnhandel, met name bij Melovinja te Stekene nabij Antwerpen. Hij volgt ook de Diploma-course van de WSET-opleiding. De tweede prijs is goed voor een opleidingscheque van €800.

Na de lokale nationale wedstrijden in Spanje en Mexico zullen nog een twintigtal kandidaten worden toegevoegd aan de internationale finale. Onze twee laureaten zullen het eind volgend jaar of begin 2018 te Madrid opnemen tegen een twintigtal andere kandidaten. Het is duidelijk dat ze dat met erg veel ambitie zullen doen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis levering

Vanaf €100,00

Plezier verzekerd

100% Genieten

Info Fiches

Bij alle wijnen

Gratis Afhalen

Vanaf 1u na bestelling