+++ Nieuw adres, Vennestraat 262/1, Genk, open van dinsdag tot vrijdag 09:00-18:00, zaterdag 09:00-16:00 +++
Frankrijk, Italië, Oostenrijk & Spanje
Rechtstreeks van bij de producent
Gratis levering vanaf €100,00
Binnen 3 werkdagen thuis geleverd

Champagne Lombard

Champagne Lombard

Topchampagnes uit Epernay, prachtige aanwinst

Lombard & Cie is een onafhankelijk familiebedrijf en producent van topchampagnes met standplaats in Epernay, in het hart van de champagnestreek. Het huis werd in 1925 door Robert Andrieu opgericht en heeft sedertdien een rijke geschiedenis en een stevige reputatie weten uit te bouwen. Momenteel staat kleinzoon Thierry Lombard aan het hoofd van het bedrijf. De wijnen worden gemaakt door oenoloog Christophe Pitios, afkomstig uit het prestigieuze Mesnil-sur-Oger.

De druiven komen deels uit wijngaarden in eigen beheer en anderzijds uit diverse, met zorg geselecteerde, wijngaarden uit de regio. In totaal beschikt het bedrijf over ongeveer 100Ha wingerd, waaronder sommige van de meest tot de verbeelding sprekende grands crus zoals Mesnil-sur-Oger, Avize, Cramant en Verzenay. Het is één van de weinige wijnhuizen met installaties in het centrum van Epernay. De wijnen worden gerijpt in ondergrondse galerijen (1,5km) uit zandsteen waarvan een gedeelte dateert uit de 18e eeuw. Er worden jaarlijks 750.000 flessen wijn geproduceerd waarvan ruim de helft geëxporteerd wordt. Van de 17 grand crus die de champagne rijk is, zijn er 9 vertegenwoordigd in het assortiment van Lombard, en 21 van de 44 premier crus.

De kwaliteit van de grondstof is van primordiaal belang. De crus en percelen worden apart vergist. Een aantal daarvan worden ook separaat gebotteld om zodoende het karakter van de individuele terroirs tot hun recht te laten komen. Het assortiment bestaat bijgevolg uit diverse cuvées die elk een eigen persoonlijkheid hebben. Het zijn stuk voor stuk elegante, complexe en temperamentvolle wijnen. Intussen zijn ze ook bij Wineplus beschikbaar.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis levering

Vanaf €100,00

Plezier verzekerd

100% Genieten

Info Fiches

Bij alle wijnen

Gratis Afhalen

Vanaf 1u na bestelling