Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Markus Huber (1979) studeerde oenologie in Klosterneuburg en deed daarna ervaring op in Zuid-Afrika. In 2000 ging hij van start in het familiebedrijf om het stap voor stap te uit te bouwen tot een wijnbouwbedrijf met een internationale reputatie. De wijnen die er geproduceerd worden zijn van topkwaliteit. Ze zijn getekend door hun herkomst. Huber wijnen onderscheiden zich door hun elegantie, hun minerale karakter, precisie en veelzijdigheid. Markus Huber exporteert zijn wijnen naar meer dan 20 landen, van Noord-Amerika over Europa tot in Azië en Australië. In 2015 werd hij door het Oostenrijkse wijnblad Falstaff uitgeroepen tot producent van het jaar. Hij is getrouwd en vader van drie dochters.
Traisental is één van de jongste wijnbouwgebieden in Oostenrijk (1995) en beslaat een oppervlakte van 770ha. Ondanks de bescheiden omvang is het een vooraanstaande regio want de grüner veltliner viert hier hoogtij (63% van de aanplant). Sedert 2006 komen de fruitige, kruidige grüner veltliners en de pittige, minerale rieslings uit de streek op de markt onder de DAC Traisental. Om de kwaliteiten van diverse Oostenrijkse gebieden en regio's in het krijt te zetten, werd aan het begin van de jaren negentig een vereniging in het leven geroepen. De 'Österreichische Traditionsweingüter' verenigt wijnmakers die ijveren voor de classificatie van bijzondere wijngaarden. Huber vertoeft er in het gezelschap van andere grote namen uit de Oostenrijkse wijn met onder meer Bründlmayer, Loimer, Nigl en Ott.
Frisse witte wijn uit wijngaarden ten westen van Wenen, 100% grüner veltliner van de hand van Markus Huber, heerlijk bij asperges of jonge geintenkaas.
Elegante rode wijn van de pinot noir druif uit het noorden van Oostenrijk, vergist en gerijpt op grote eikenhouten vaten, fijnbesnaard, soepel en fris, uitstekend bij lamsvlees, gevogelte of geroosterd kalfsvlees.
Droge witte wijn uit wellicht de meest gekende druivensoort van Oostenrijk (gruner veltliner), wijngaarden van meer dan 50 jaar oud ten noordwesten van Wenen, grand cru wijn (erste Lage).
Strakke, elegante en droge witte wijn van de riesling druif, floraal in de neus met ook wit steenfruit, fris en speels in de mond met een fijne aciditeit en toetsen van citrusfruit, heerlijk bij forel, gerechten uit de Aziatische keuken of asperges.
Uitgesproken frisse witte wijn van de grüner veltliner druif, kruidige toets in de neus, uit wijngaarden ten noordwesten van Wenen, aromatisch en smaakvol, uitstekend bij wit vlees of vis, maar ook bij asperges in al zijn gedaanten.
Hij is strak en complex met veel finesse en laat zich bij uitstek genieten bij forel, zalm en pittige gerechten uit de oosterse keuken.
Volrijpe zure kersen in de neus, heel erg fruitig van stijl, compact in de mond met fijne tannines, rode bessen, pruimen en munt in de mond, rode wijn van de zweigelt druif uit Reichersdorf, Oostenrijk, heerlijk bij rood vlees, pasta en pizza.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad