Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Acteur John Malkovich streek al ruim 25 jaar geleden neer in het zuiden van de Vaucluse om er samen met zijn partner, regisseur Nicoletta Peyran, een klein landgoed te betrekken waar ze veel van hun tijd zouden spenderen. Het domein ligt in het dorpje Lacoste (waar ooit de Marquis de Sade gewoond heeft), op de grens tussen de Rhône en de Provence. In 2008 plantte Malkovich zijn eerste stokken. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, koos hij voor pinot noir en cabernet sauvignon, druivensoorten die zeker niet typisch zijn voor de streek. De meer voor de hand liggende keuzes zouden syrah, grenache en mourvèdre geweest zijn. In 2011 werd er op het domein voor het eerst geoogst. De wijn was vooral voor vrienden en familie bedoeld, maar de resultaten waren dermate bemoedigend dat er al snel gekozen werd voor een wat zakelijker aanpak.
Momenteel zijn er 4ha wijngaarden aangeplant in de gemeenten Lacoste en Bonnieux. Er is potentieel voor nog eens zoveel en Malkovich overweegt de aanplant van merlot, carmenère, cabernet franc en sangiovese. Jean Natoli (de 'Michel Rolland' van het Franse zuiden) is de wijnmaker. Voor advies omtrent de bodem ging hij te rade bij Pedro Parra. De wijnen worden nu nog gemaakt in de lokale coöperatieve, maar Malkovich denkt er aan een eigen wijnkelder te laten bouwen. Op dit moment bestaat het assortiment uit 5 wijnen (4x rood en 1x rosé), allen streekwijnen uit de Vaucluse (IGP Vaucluse). De wijnen werden in eerste instantie geëxporteerd naar de VS, maar intussen werd Ralf Hogger aangetrokken. Die was vroeger actief bij Sting's Tenuta il Palagio (Toscane) en is nu verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het netwerk, ook in Europa. Aangezien er jaarlijks slechts een aantal tienduizenden flessen geproduceerd worden, zal het aantal verdelers eerder beperkt blijven. We zijn dan ook super trots dat we in België als één van de twee importeurs mogen optreden voor de uitzonderlijke wijnen van John Malkovich.
OVER DE WIJN
Het prijskaartje zal menigeen de wenkbrauwen doen fronsen, zeker voor een wijn uit deze streek, maar vergis je niet, dit is een absolute klasbak die elke cent waard is, een ongewone assemblage van cabernet sauvignon en pinot noir, gerijpt op eikenhout, slechts 800 flessen per jaar, granaatrood gekleurd en barstend van het fruit, sappig en soepel in de mond met veel materie en opnieuw een explosie van fruit, te serveren bij een gegrilde tonijnsteak, een tajine met lamsvlees, wilde eend, filet van hert, carpaccio van eend of van rundsvlees, stoverij en zoveel meer. Top!
Download technische fiche, klik hier.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad